tiistai 28. toukokuuta 2013

Haaste: Kerro tarina blogisi nimen taustalla!

En tiedä onko tällainen haaste mahtanut jo kiertää joskus, mutta minun silmiini tällaista ei ole osunut, joten ajattelin pistää itse haasteen liikkeelle, koska aihe kiinnostaa minua – utelias kun olen. :)


Kun itse päätin alkaa kirjoittaa blogia tuossa joitakin kuukausia sitten, oli tietysti alkuun keksittävä blogille nimi. Hahmottelin erilaisia nimivaihtoehtoja ja pyörittelin mielessäni sanoja, jotka kuulostivat kivalta korvaani. Tutkiskelin, että millaisia blogin nimiä on jo käytössä jne. Kun sitten mieleeni nousivat sanat Kohta Kotona niin nimi oli siinä, heti.

Ajatus nimen takana on monitahoinen. Yhtäältä se kuvaa sitä ideaa, että koska tykkään kodistani, siitä miten olen sen sisustanut ja sen tunnelmasta, niin nimi viittaa siihen, että olenpa missä vain, niin lopulta matkalla olen aina kotiin ja olen kohta kotona.

Toisaalta nimi viittaa yksityiskohtiin, joista itse tykkään ja jotka muodostavat kokonaisuuden eli kohta kotona onkin myös yksityiskohta kotona.

Lisäksi nimen taustalla on vielä johonkin tulevaisuuteen viittaava ajatuksen häivähdys siitä, että vaikka nyt asunkin yksiössä, josta pidän valtavasti, niin unelmani on jossain vaiheessa asua jossain muualla ja vähän suuremmissa neliöissä, mahdollisesti omakotitalossa. Eli vaikka tämä ei olekaan tapahtumassa ihan justiinsa, niin pidemmän tähtäimen unelma siitä, että ennemmin tai myöhemmin olisin kotona. En vielä, mutta kohta.

Eli tässä haaste:

Mikä on tarina sinun blogisi nimen taustalla? Mistä nimi sai ideansa ja miksi päädyit vaikkapa englanninkieliseen nimeen? Millaisia ajatuksia mielessäsi pyöri miettiessäsi nimeä blogillesi, oliko nimen keksiminen kovan työn takana vai tuliko se mieleen samoin tein?

Haastan seuraavat ihanat ja mielenkiintoiset blogit jakamaan blogiensa nimien tarinat:

Jos sinussakin asustaa uteliaisuus, niin haasta mukaan blogeja, joiden nimien tarinat haluat kuulla!
Kuvituksena haastepostauksessani on ikkunalaudallani majaileva orkidea. Kuvita sinä kertomuksesi kuvalla, joka täydentää tarinaasi taikka sitten ihan vain jollain muulla mieleisellä kuvalla. :)

6 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta, pistänpä tämän heti talteen ja toteutan ehdottomasti jossain kohtaa. :)

    VastaaPoista
  2. Haasteeseen vastattu sivullani! Kiitokset haasteesta! :) Pääsipä oikein kunnolla miettimään, kuinka alun perin päädyin inspis nimeen!!

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)