lauantai 4. toukokuuta 2013

Ikkunalaudalla


Ostin muutama viikko sitten Ikeasta yrttien idätyspaketin. Pakettiin kuului siis tarvikkeet kolmen yrtin idätykseen: multakiekot, pahvipurkit ja siemenet, joista saattoi valita itselleen mieluisan yhdistelmän. Oma valintani oli korianteri, basilika ja timjami. En käyttänyt pakkauksen vihreitä paperitötsiä, vaan laitoin mullat ja siemenet vaaleanpunaisiin muoviruukkuihin. Idätysprojektini alkoi reilu kaksi viikkoa sitten ja muutamia kuvia olen napsinut matkan varrella.

Lähtötilanne 18.4.2013:Tilanne 22.4.2013 eli ei kulunut kuin muutama hassu päivä kun basilika ja timjami lähtivät jo itämään, korianteri vähän viivytteli:

Pari päivää myöhemmin korianteri oli kuitenkin lähtenyt kirimään ja mennyt kasvussa jo muiden yrttien ohi, tilanne 24.4.2013:


Tänään 4.5.2013 näyttää tältä:
Hienosti kasvavat kaikki, korianteri on oikein lähtenyt REHOTTAMAAN, mutta ihan vielä näistä ei syötäväksi ole... Täytyy tovi vielä odotella. :)


6 kommenttia:

 1. Sä olet taitava. Mulla kuoli kaikki.
  Sekä Ikean idätysjutut, että kaupan yrtit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no höh, ikävä kuulla. :( en mäkään tiedä saanko mä näitä hengissä pidettyä niin kauaa että jotain näistä syötäväksi asti tulisi, mutta hauskaa olisi jos onnistuisin. :) ruukuissa mullakin yrtit on nimittäin tavanneet kuolla melkein saman tien, etenkin kaupasta tuodut.

   Poista
 2. Hienosti ovat kasvaneet. Harvoin jaksan itse siemenistä asti kasvattaa ja usein ostankin taimet valmiina esim. torilta. Ovat huomattavasti parempia kuin isojen ketjukauppojen kasvit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, toistaiseksi näyttää ihan hyvältä! :) olen ihan samaa mieltä että torilta tai vastaavasta hankitut yrtit on selkeästi kaupasta ostettuja parempia ja kestävämpiäkin.

   Poista
 3. Ostin myös Ikeasta kolmen yrtin setin (oregano, persilja, sitruunamelissa), jotka olen istuttanut muutama viikko sitten ja ainoastaan persilja näyttää elonmerkkejä. :/ ne eivät saa varmaan tarpeeksi valoa tai sitten kastelen liikaa. Kuinka usein olet omiasi kastellut? Näyttävät niin hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi voi, onpa kurjaa ettei sinulla lähteneet yrtit yhtä kovaan kasvuun. :(

   minä kastelin näitä ensin suihkepullolla, en mitenkään paljon ja sitten vedin reijitetyt kelmut päälle. niin kauan kuin kelmut olivat paikoillaan, en kastellut yhtään. kun alkoivat itämään ja otin kelmuja pois, niin taisin kastella suihkepullolla suunnilleen joka toinen päivä ja nyt sitten viime päivinä olen laittanut joka toinen päivä jonkin verran vettä suoraan aluslautaselle.

   valoa nämä juu ilmeisesti tarvitsevat, mutta ei minullakaan tuohon ikkunalle paista kuin tovin aikaa aamusella.

   toivottavasti yrttisi sieltä vielä nousevat!

   Poista

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)