keskiviikko 19. elokuuta 2015

Jauhelihatäytteiset kesäkurpitsat

Ihanaa keskiviikkopäivää kaikille!

Kesäkurpitsat ovat nyt parhaimmillaan ja tässä yksi kesäkurpitsaherkku, jota pyrin valmistamaan vähintään kerran vuodessa loppukesästä tai alkusyksystä, eli jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat. Ohje on neljälle.




Ainekset:

2 kesäkurpitsaa
0,5 tl yrttisuolaa
250 g naudan jauhelihaa (rasvaa 10 tai 17 %)
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattipyreetä
100 g smetanaa
suolaa
mustapippuriajuustoraastetta

Valmistus:

1. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra sisusta lusikalla. Ripottele koverretulle pinnalle yrttisuolaa, laita puolikkaat kevyesti voideltuun uunivuokaan ja jätä sivuun maustumaan.

2. Paista jauheliha paistinpannussa. Lisää hienonnetut sipulit, tomaattipyree ja smetana. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta seosta 5 minuuttia.

3. Jos käyttämäsi kesäkurpitsat ovat suuria, esipaista niitä 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

4. Jaa täyte kesäkurpitsan puolikkaille ja ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia.








Kurkkaapa myös toinen kesäkurpitsaresepti, jonka julkaisin pari vuotta sitten: kesäkurpitsapaistikkaat.

Satokausikalenterista lueskelin, että Zucchini-tyyppinen kesäkurpitsa on yleisin lajike ja sen väri voi vaihdella keltaisesta tumman vihreään. Kesäkurpitsa kannattaa poimia kun se on pituudeltaan noin 20 cm taikka saman kokoisena se kannattaa ostaa myös kaupasta ja valita kiinteän tuntuinen yksilö.

Tällaisessa pienemmässä kesäkurpitsassa kuori on pehmeä ja sen voi syödä sinällään, mutta jos kesäkurpitsa on suurempi, kannattaa osa kuoresta vuolla kuorimaveitsellä pois. Paksumpikuorinen kesäkurpitsa kuitenkin säilyy pidempään, jopa 2-4 kuukautta.

Tässäpä tuli tällainen pieni kesäkurpitsatietoisku vielä tähän loppuun. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)