sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Tekstiilien uudistaminen siirtokuvilla

Ihanaa ja aurinkoista sunnuntaipäivää!

Onpa hauskaa ja jopa huvittavaakin kun perheemme varhaisteiniltä saan kuulla mitä kaikkea uutta nykyään voi tehdäkään! :) No, ei tämä nyt mikään uusi ja mullistava juttu sinänsä ole, mutta vähintäänkin ainakin itseltäni täysin unohduksiin jäänyt ja toisaalta varmaan omasta nuoruudestani ovat välineet tähän puuhaan kehittyneet aimo harppauksen.

No, sain siis joka tapauksessa kuulla, että Clas Ohlsonilta voi ostaa papereita, joihin voi tulostaa ihan mitä vaan kuvia ja siirtää ne vaikkapa paidan rintamukseen. Innostuin tästä kovasti ja ei muuta kuin läksimme heti Clasulle etsimään moista taikapaperia!

Löysimme kahdenlaista paperia, toinen oli tarkoitettu vaaleille tekstiileille (10 kpl A4-arkkejaa n. 15 €) ja toinen tummille (5 kpl A4-arkkeja n. 10 €). Pähkäilimme hetken ja tulimme siihen tulokseen, että kun meillä kummallakin vaatteet ovat pääosin mustia/ tummia, niin otamme kokeiluun yhden pakkauksen tummille tekstiileille tarkoitettuja siirtokuvapapereita.

Kotona ryhdyimme sitten tuumasta toimeen ja askartelimme neidille mustan topin, jonka rintamuksessa komeilee hieno koko arkin kokoinen mangakuva.

Itselleni puuhastelin useamman pienemmän jutun, eli yhteen toppiin tuli kyljen kohdalle teksti, toiseen toppiin selkäpuolelle, pyjaman paitaan (jota olen imetystarkoitukseen kaavaillut) tuli kuva helmaan ja lisäksi tuunasin kaksi vanhaa mustaa tyynyliinaa.


Paperit toimivat siis siten, että niille tulostetaan mustesuihkutulostimella mieleisiä kuvia ja ne leikataan paperista irti. Paperista poistetaan takaa erillinen suojapaperi ja sen jälkeen mukana tulevien ohjeiden mukaisesti kuva silitetään tekstiilin pintaan. Sitten tekstiili pestään ja pesun jälkeen vielä silitetään nurjalta puolelta ja siinä se!
Minusta tämä on aivan riemastuttavaa ja mieleeni tulee vaikka mitä ideoita joilla uudistaa paitojani ja muita tekstiilejä. Sitä en tiedä kuinka hyvin nämä siirtokuvat käytössä ja pesuissa kestävät, mutta jos nyt edes jokusen pesun ajan niin hauskaa jo sekin!Minähän olen keittiöpyyhkeiden lisäksi hurahtanut tyynyliinoihin ja tosi mielelläni ostan niitä aina uusia kun tulee jossain mieleisiä vastaan. Ostetuissa tyynyliinoissa kuitenkin harmittaa monesti se, että ne ovat identtisiä keskenään ja tämä muodostuu ongelmaksi siksi, että minulla on päähänpinttymänä, että kun vaihdan itselleni ja miehelleni tyynyliinat, tahtoisin jostain syystä aina, että ne tyynyliinojen avoimet päät olisivat toisiaan kohti, eli sängyn keskikohtaan päin. No, jos tämähän ei onnistu jos tyynyliinoissa on tekstiä taikka joku kuva, jonka tulee olla tietyin päin. Silloin joudun laittamaan tyynyt siten, että avoimet reunat ovat joko oikealle tai vasemmalle ja tämäkös minua kismittää! :D

Nyt sain tehtyä tyynyliinat mieleiselläni tavalla, kun sijoittelin siirtokuvat tyynyliinoihin siten, että ne ovat ulkoreunoilla kun tyynyliinojen avoimet päät ovat toisiaan kohti. Voi miten pienistä asioista sitä voikaan ihminen tulla onnelliseksi!
Blogissani on ollut taas vähän hiljaiseloa, vaikka täällä "oikeassa elämässä" onkin tapahtunut vaikka kuinka paljon, esimerkiksi se, että menimme avomieheni kanssa naimisiin tässä syyskuun aikana. Mitään suuria hääjuhlia emme vielä tässä kohtaa järjestäneet, mutta olihan siinä puuhaa järjestää siviilivihkiminen ja sinne paikalle todistajat ja vierailla kultasepän luona sormusasioissa ja sopia valokuvaus jotta jonkinlaiset kuvat jäisivät muistoksi meille tärkeästä päivästä. 

Lisäksi aikaani on vienyt vauvan huoneen laitto kuntoon ja hänen tarvikkeidensa hankinta. Nyt huone alkaakin olla jo valmis ottamaan uuden tulokkaan vastaan... ja hyvä niin, sillä laskettu aika on jo huomenna (!) joten pikkuherra saattaa tänne muuttaa asumaan ihan näinä päivinä.  

On muuten vauvamasuni aika muhkeasti edustettuna tuossa ensimmäisessä kuvassa, jossa näkyy topin kylkeen laittamani siirtokuva. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)