maanantai 8. joulukuuta 2014

Kakluuninurkkauksen uusi ilme

Olohuoneemme nurkassa asustaa vanha kaunis kakluuni. Tuossa päivänä muutamana sain idean, että maalaisimme kakluunin molemmin puolin olevat kapeat seinänpätkät mustiksi, jotta kaunis kermanvalkoinen kakluuni korostuisi entisestään.

Mustien seinien puolesta puhui myös se, että toiselle niistä on tarkoitus laittaa koukut hiilihankoa ja muita takkavälineitä varten ja arvaan, että ne tulisivat valkoiset seinät sotkemaan nokeen melko pian.

Tuumasta toimeen ja nyt kakluunin vieressä olevat seinät ovat mustat:Nurkasta tuli ehkä synkempi kuin mitä se oli kun seinät olivat valkoiset, mutta silti tykkään uudesta ilmeestä kovasti, siinä on särmää! Lisäsin kakluunin yhteyteen vielä valkoisen valosarjan, jossa on valkoisia tähtiä ja se olikin ensimmäinen joulukoriste, joka meillä tänä vuonna laitettiin esille.

Tässä on tämä tällainen ennen-kuva, jossa seinät ovat vielä valkoiset:Raikkaalta ja valoisalta kulmaus näyttää kun seinät ovat valkoiset ja voihan olla että palaamme tähänkin vaihtoehtoon vielä jossain vaiheessa, mutta tällä hetkellä valkoiset seinät näyttävät minusta kovin pliisuilta.

Ja lopuksi laitan yllärinä vielä kuvan, jossa näkyy miltä kakluunin ympäristö näytti alunperin, silloin kun ostimme talon:
Muutos on mielestäni melkoinen! :) Tämä huonehan oli edellisillä omistajilla makuuhuoneena, mutta me puolestamme halusimme ehdottomasti kakluunin "ihmisten ilmoille" olohuoneeseen ja niinpä remontoimme huonejärjestyksen uuteen uskoon.

Pahoittelen kuvan laatua, leikkasin sen kuvasta, jossa huonetta näkyy laajemmin ja tarkkuus kärsi tuosta toimenpiteestä aika lailla. Ajattelin kuitenkin nyt laittaa tänne tuollaisen melko tiukasti rajatun ennen-kuvan, jossa kakluunia ja seiniä näkyy suunnilleen saman verran kuin jälkeen-kuvissakin. Jossain vaiheessa julkaisen sitten sen laajemman, jonka yhteydessä laajemmat kuvat myös nykyhetkestä.


6 kommenttia:

 1. Hauskan dramaattinen nyt. Oikein näyttävä! Jouluvalot ihq piste nenän päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kovasti, hauskan dramaattinen onkin mainio kuvaus! :)

   Poista
 2. Kaunis, moderni muutos! Nyt kakluuni oikein pomppaa näkyviin. Nuo vanhat kakluunit ovat niin kauniita, että niitä pitääkin ehdottomasti korostaa. Voi kumpa omassa vuokrakämpässäkin voisi tehdä jotain tällaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos aino, olen kanssasi ihan samaa mieltä! ja hei, kyllähän vuokrakämpässäkin voi seiniä maalata - radikaaleillakin väreillä - kunhan varautuu maalaamaan ne takaisin sitten kun muuttaa taas pois. :)

   Poista

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)