perjantai 27. tammikuuta 2017

Höyryhengitystä taaperolle

Poikani on flunssassa - nenä vuotaa ja on tukkoinen ja kova yskä vaivaa. Koitin tutkia sekä kirjoista että netistä, että mikä auttaisi yskään ja opin, että etenkään lapsille ei mitään yskänlääkkeitä suositella vaan hunaja ajaisi saman asian. Koitin antaa pojalle hunajaa toissailtana ennen nukkumaanmenoa, mutta ilmeisesti se oli liian ätläkkää hänen makuunsa, sillä eilen illalla hän ei suostunut suutaan hunajalusikkaa varten enää avaamaan. No, en osaa sanoa mahtoiko siitä apuakaan olla, joten jätin suosiolla hunajan tuputtamatta.

Tänään koitin käydä läpi muita ratkaisuja ja koska tuntui siltä, että höyryhengitys olisi paras (ellei jopa ainoa) keino koittaa helpottaa pikkuisen oloa, niin aloin pohtia miten sitä olisi mahdollista turvallisesti hänelle antaa. Kattilallinen kiehuvaa vettä ja reilun vuoden ikäinen kipeänäkin touhukas poika ei yhtälönä nimittäin kuulosta lainkaan turvalliselta ja palovamman riski olisi aikamoinen.

Sitten keksin mielestäni oivallisen ratkaisun! Istutin pojan syöttötuoliinsa, kiinnitin valjaat, jotka meillä on syöttötuolissa käytössä muutenkin ja asetin kiehuvaa vettä täynnä olevan kattilan syöttötuolin eteen lattialle.
Jotta saisin höyryn vielä kohdistettua niin että siitä olisi eniten hyötyä, laitoin tabletin kattilan taakse lattialle. Poitsu katsoo mielellään YouTubesta lastenlauluja ja on erittäin hyvä tietää, että kun Super Simple Songs on päällä, saa hänet rauhoittumaan hetkeksi aloilleen.
Kun tabletti oli sijoitettuna lattialle, tuli pojan asennoksi itsestään juuri se mitä toivoinkin: hän kumartui höyryävän kattilan ylle lastenohjelmaa katsomaan.
Kattilan päälle laitoin vielä varmuuden vuoksi metallisen ritilän, sillä poikani pyysi käsiinsä rakkaimman lelunsa, pehmopupun, enkä halunnut että se ainakaan kokonaan päätyy kattilan veteen uimaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)