tiistai 30. syyskuuta 2014

Verhojen pikalyhennys

Pesin ensimmäistä kertaa talomme ikkunat viikonloppuna. Tuo työ on pitänyt tehdä jo keväästä asti (kröhöm...) mutta nyt vasta sain homman hoidettua kun ajattelin että kyllä ne ikkunat täytyy ennen talvea sentään pestä.

Minulla ei periaatteessa ole mitään ikkunanpesua vastaan, mutta jotenkin nyt taisi vähän kauhistuttaa ikkunoiden määrä ja se seikka, että alakerran ikkunoita ei voi pestä sisältä käsin vaan pesu on tehtävä ulkokautta sillä ikkunat aukeavat ulos päin ja näin ollen niihin ei sisältä mitenkään yllä.

No tosiaan, viikonloppuna sitten tartuin toimeen ja pesin ikkunat: sisäpuolelta lauantaina ja ulkoa päin tikkailla taiteillen sitten sunnuntaina. Hyvin se sujui ja kun ilma oli nätti niin mikäs siellä oli tikkaiden nokassa keikkuessa. Ja onpa nyt puhtaat ikkunat, kyllä se vaan aina ihmetyttää kuinka paljon tuollainen sinänsä huomaamaton asia vaikuttaa siihen miltä sisällä näyttää!

Mutta sitten tuohon verhojen lyhennykseen, jolla tämän postauksen otsikoin. Minulla oli kokeilussa jonkin aikaa olohuoneessa Ikean mustat ns. lenkkiverhot, mutta ne olivat aavistuksen verran liian pitkät. Keksin sitten vetäistä lenkit solmuun ja pujottaa ne sen jälkeen verhotankoon ja tällä keinoin verhot lyhenivät juuri sen kaivatun pari senttiä! Lisäksi totesin, että verhoista tuli paljon ryhdikkäämmän näköiset kun lenkit eivät olleet enää niin pitkät.

Asiastani innostuneena toteutin saman kikan myös keittiön pikkuikkunan valkoiseen verhoon.

Olohuoneen verho on ehtinyt tämän jälkeen jo vaihtua (vaikka mieleisiä verhoja huoneessa ei ole vieläkään) mutta keittiössä tämä solmuverho on edelleen ja näillä näkymin se tulee paikoilleen jäämäänkin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)