maanantai 13. tammikuuta 2014

Tuoretomaattipasta

Edellisessä postauksessani mainitsin tv-ohjelmasta, joka alkaa viikon päästä maanantaina: Meidän safkaa.

Odotan itse ohjelmaa kovasti ja sen innostamana päätin kokeilla yhtä Hanna ja Alexander Gullichsenin resepteistä tänään. Valmistin siis tuoretomaattipastaa, jonka resepti löytyy ainakin täältä.

Itse valmistin pastan valiten ainekset näin, kahdelle:


1 valkosipulin kynsi
8 miniluumutomaattia
tuoretta basilikaa ja lehtipersiljaa
pari rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
n. 150 g pastaa (gnocchi)
100 g fetajuustoa


Paloittele miniluumutomaatit, hienonna valkosipuli ja silppua yrtit. Laita ainekset tarjoilukulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä hetken aikaa, vaikka puolisen tuntia.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja säästä pastan keitinvettä hieman. Kaada valutettu pasta tomaatti-yrttiseokseen, lisää tilkkanen keitinvettä, sekoita ja anna seistä pari minuuttia. Murenna fetajuusto joukkoon ja nauti heti.


Ja oi että, tästä tuli aivan erinomaisen hyvää, suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Esim. lounaaksi tämä myös valmistuu todella nopeasti ja helposti.




Tuoretomaattipasta jäähtyy kovin nopeasti, joten en kauhean kauan voinut valokuvaamiseen käyttää aikaa, mutta maltoin sentään yhden kuvan verran huseerata ennen herkuttelua. :)


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. juu-u, kannattaa! tämä on todella helppo tehdä ja maistuu vielä paremmalle kuin olisin osannut odottaa. :)

      Poista

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)