sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Rapeakuorinen leipä

Miesystäväni mielestä leipä on parasta, kun kuori on rapea ja sisus pehmeä ja huokoinen. Kaupassa koitamme aina löytää leivän, joka täyttäisi kriteerit, mutta harvoin meitä on lykästänyt sataprosenttisesti.

Isältäni sain vinkin metkasta leivästä, joka valmistetaan kattilassa. Sitä sitten ensimmäisen kerran kun testasin, niin miesystäväni ei ollut pysyä tuolillaan: ”kattilaleipä” oli täydellistä!

Päädyin käyttämään erittäin selkeää ja yksityiskohtaista ohjetta, jonka löysin täältä ja kattilana valurautapataa.

Lisäys 19.5.2013: Nyt ohje löytyy myös täältä, suomenkielisenä.





Valmistaminen on erittäin helppoa, mutta se vie aikaa, koskapa taikina tekeytyy 12-18 tuntia, mutta odottaminen palkitaan, leivästä tulee todella herkullista, rapeakuorista ja mehevää. Nam! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)