sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pupusämpylät

Leivoin pääsiäisen kunniaksi pupusämpylöitä, joista tulikin melkoisen suloisia.



Pupusämpylät, n. 14 kpl

3 dl maitoa
1 ½ tl suolaa
2 rkl siirappia
½ palaa tuorehiivaa
1 dl vehnäjauhoja
n. 80 g sulatettua voita
1 dl kaurahiutaleita
n. 5 dl sämpyläjauhoja


1. Mittaa maito kattilaan, lämmitä se kädenlämpöiseksi ja kaada taikinakulhoon. Laita voi sulamaan. Lisää maidon joukkoon suola, siirappi ja hiiva ja sekoita vispilällä kunnes hiiva on liuennut. Lisää vehnäjauhot, sulatettu voi ja kaurahiutaleet. Jatka alustamista käsin ja lisää sämpyläjauhot vähitellen. Laita kulho liinan alle ja lämpimään paikkaan kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

2. Levitä pöydälle vehnäjauhoja ja muotoile sen päällä taikinasta pötkö. Jaa se 12-16 osaan. Pyöritä sämpylät, muotoile niistä aavistuksen verran soikeita ja asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota sämpylöitä liinan alla lämpimässä vielä noin 20 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 210 asteeseen.

3. Leikkaa (puhtailla) saksilla pupulle korvat ja töpöhäntä, pyöristä korvien päitä hieman. Aloita korvien leikkaaminen aika pitkältä pupun takaosasta ja pidä leikatessasi sakset mahdollisimman vaakatasossa, jotta korvista tulee pidemmmät. Saksia saa myös painaa alaspäin jonkin verran, jotta taikinaa leikkautuu riittävästi.

4. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 11 minuuttia. Ole varovainen, korvat tahtovat palaa melko herkästi.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)