sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Pinnasängyn reunapehmuste

Huhheijaa, pitkäksi venähti kirjoitusväli taas! Kyllä sitä vaan tuollainen pikkuihminen vie niin ajan ja imee mehut että ei sitä vaan kaikkea ehdi eikä jaksa. Täytyy nostaa hattua aktiivisesti blogia kirjoittaville työssäkäyville äideille, joilla mahdollisesti on vielä monta pientä lasta kun itse olen aivan puhki tämän yhden taaperon ja vuoroviikoin meillä asuvien varhaisteinien kanssa vaikka olen hoitovapaalla!

No mutta asiaan, eli pinnasänkyyn.

Kun poikamme alkoi liikkua enemmän ja pinnasängyn pohja laskettiin alas, huomasin nopeasti ettei sänkyyn hankkimani reunapehmuste ollut riittävä. Pojan jalat pääsivät pehmusteesta huolimatta pinnojen väliin ja kun hän oppi istumaan, kolhi hän päätään jatkuvasti pinnoihin. Päätin sitten etten jää harmittelemaan vähälle käytölle jäävää mustavalkoista pehmustetta, vaan ostan suosiolla uuden, joka on korkeampi ja mahdollisesti tukevampikin. Yllätyin kuitenkin, kun hartaasta googlailusta huolimatta en kyennyt löytämään hakemaani: korkeampia reunapehmusteita ei ilmeisesti kukaan muu tarvitse kun niitä ei kerran missään myydä?

Eipä auttanut sitten kuin alkaa ideoimaan ja vajavaisilla ompelutaidoillani kyhäilemään kokoon sellaista reunapehmustetta millaisen koin tarvitsevani.

Kangasta minulla ei sopivasti tarkoitukseen ollut eikä oikein juuri sillä haavaa mahdollisuutta kangaskauppaankaan lähteä, mutta koska mieheni oli sinä päivänä aikeissa käydä ostamassa Jyskistä pari uutta tyynyä, niin kehotin häntä ostamaan lisäksi pari retkipatjaa ja jonkun suht edullisen pussilakanasetin - mahdollisimman kivan värisenä. Hän onneksi ymmärsi tämän tarkoittavan värejä skaalalta musta-valkoinen-harmaa. :) Pussilakanasetti tuotiin ja vaikkei se varmasti olisi ollut ensisijainen valintani jos oikein kangaskaupassa olisin päässyt kankaita tutkimaan, olin kuitenkin ihan tyytyväinen harmaaseen epäsymmetrisesti ruudutettuun kuosiin ja tuosta pussilakanasta minä sitten valmistin pinnasänkyyn uudet reunapehmusteet.

Valmiit reunapehmusteet ovat noin 50 senttiä korkeat ja niissä on tukena pahvia sekä pehmusteena retkipatjaa. Kukin neljästä reunapehmusteesta on oma palasensa, ompelin käytännössä siis neljä pussia, joiden korkeus on enemmän kuin 50 senttiä, mutta ylimääräinen kangas eli pussin suut taittuvat patjan alle ja pitävät näin huolen siitä etteivät pienet jalat pääse patjan ja reunapehmusteen alareunan välistä pinnojen lomaan. Testauksen jälkeen ompelin vielä tukikankaiden kera ontelokuteesta nauhat pehmusteen yläosaan, jotta ne pysyvät paremmin pystyssä.

Käytössä nämä uudet reunapehmusteet ovat osoittautuneet erittäin käyttökelpoisiksi ja olen ollut kovin tyytyväinen aikaansaannokseeni. Jos minulla olisi ylimääräistä aikaa, ompelisin toisen satsin jostain toisesta kankaasta, mutta koskapa ei ole, niin näillä mennään ja kyllä tuo kangaskin kuitenkin ihan menettelee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)