Kerroin aiemmin äitienpäiväbrunssista, jonka oma äitini tarjoili meille tuolloin toukokuussa. Siellä sain syödäkseni mm. ihanan herkullista salaattia, johon sittemmin sain äidiltäni ohjeenkin. Tuota salaattia päätimme valmistaa eilen ja se olikin todella helppoa ja todella hyvää: juuri sopivaa hellepäivään.
Tässä vielä salaatin valmistusohje teillekin, jos tahdotte kokeilla. Ohjeesta tulee suunnilleen kahdelle. Itselleni soijajuoma on ollut melko tuntematon tuote, joten oli hauska kokeilla sitä ja huomata, että siitä valmistuu ainakin herkullinen salaatinkastike. :)
4 perunaa
2 tl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
½ tl timjamia
1 - 1 ½ l salaattisekoitusta
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
½ dl soijajuomaa (+ 2 rkl ohentamiseen) esim. Alpro Soya
1 dl rypsiöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
1 - 2 rkl seesaminsiemeniä
1. Pese
perunat huolellisesti ja leikkaa ne noin puolen sentin viipaleiksi. Mittaa oliiviöljy, suola, pippuri ja timjami kulhoon, sekoita ja kaada perunaviipaleet mukaan. Pyörittele ne
öljyssä ja kaada sitten leivinpaperin
päälle uunipellille.
2. Paahda perunaviipaleita 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
2. Paahda perunaviipaleita 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
3. Mittaa 1 dl soijajuomaa kapean ja korkean kulhon pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin
kulhossa ja valuta öljy hyvin ohuena norona juoman sekaan koneen käydessä
taukoamatta. Seos paksuuntuu. Lisää seesaminsiemenet ja sekoita vielä tovi.
4. Mausta
etikalla, suolalla ja pippurilla ja ohenna tarvittaessa soijajuomalla. Kaada majoneesi tarjoiluastiaan ja laita se jääkaappiin odottamaan.
5. Revi
salaatit suupaloiksi, pilko aurinkokuivatut tomaatit ja yhdistä ne salaattikulhossa.
Nostele päälle lämpimät perunaviipaleet ja tarjoa heti soija-seesaminsiemenmajoneesin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)