Täytetyt paprikat, 4 annosta
4 paprikaa
400 g naudan jauhelihaa (rasvaa 10 tai 17 %)
1 sipuli
2 rkl tomaattipyreetä
noin 1 dl turkkilaista jogurttia
aurajuustoa (maun mukaan, esim. noin 50 g)
suolaa
mustapippuria
noin 1 dl keitettyä basmatiriisiä
juustoraastetta (esim. Goudasta)
1. Leikkaa
paprikoista yläosa kantoineen pois ja poista siemenet, jotta jäljelle jää
neljä paprikakuppia. Pese paprikat ja keitä niitä kevyesti suolalla
maustetussa vedessä noin 5 viisi minuuttia. Nosta ne sitten talouspaperin
päälle valumaan.
2. Laita riisi
kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Kuori ja silppua
sipuli ja kuullota sitä kevyesti rasvassa. Kaavi sipulisilppu erilliselle
lautaselle ja paista pannussa seuraavaksi jauheliha. Mausta hieman
suolalla ja mustapippurilla.
4. Lisää
tomaattipyree, jogurtti ja aurajuusto paloina. Sekoita ja paista hetken
aikaa. Lisää kypsä riisi seokseen ja tarkista maku.
5. Nosta
paprikakupit kevyesti voideltuun uunivuokaan ja täytä ne
jauhelihaseoksella. Ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista
200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)