tiistai 27. elokuuta 2013

Kesäkurpitsaa

Minulla on nyt toista kesää ollut taloyhtiömme pihalla viljelylaari. Viime kesänä laitoin ahneesti ehkä vähän turhankin laajan kirjon kaikenlaista kasvamaan, oli tomaattia, chiliä, maissia, hernettä, minttua, persiljaa, ruohosipulia... ja ehkä vielä jotain mutta en muista. Tänä kesänä kirjo oli vähän maltillisempi: tomaattia, ruohosipulia ja kesäkurpitsaa. Tai no, oli siellä hernettäkin, mutta ne jäivät auttamatta tällä kertaa tomaattien jalkoihin.

Ja minttuakin puski kovasti jo alkukesästä, se oli tyytyväisenä talvehtinut laarissa, mutta siirsin sen ruukussa parvekkeelle, sillä edelliskesästä viisastuneena tiesin, että se mielellään valtaisi vaikka koko laarin!

Tomaatteja on kypsynyt aika lailla ja niitä olen syönyt jo useita, mutta kasvoipa tuossa pari komeaa kesäkurpitsaakin. Toinen itse asiassa ennätti huomaamattani kasvaa niin komeaan kokoon, että se alkoi jo hieman olemaan puiseva paksummasta päästään.

Tässä nyt kuitenkin pari kuvaa hienoista kesäkurpitsoistani, yhteen kuvaan laitoin kynän vähän malliksi, että minkä kokoinen tämä suurempi kesäkurpitsa oikein olikaan. :)
Kesäkurpitsasta ja mintusta valmistin herkullista risottoa, jonka reseptiin satuin ilokseni törmäämään juuri oikeaan aikaan. Resepti löytyy Pics, dots & stripes -blogista, täältä.

4 kommenttia:

 1. Mä opin tänä kesänä vasta valmistamaan kesäkurpitsaa ja tosiaan ensimmäisen kesäkurpitsanikin ostin vasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hauskaa! :) tästäpä tulikin mieleeni, että voisin yhden kesäkurpitsareseptin julkaista... on nimittäin aika herkkuresepti sekin. :)

   Poista
  2. kiva, koitanpa laittaa sen vaikka heti huomenna. :)

   Poista

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)