torstai 22. elokuuta 2013

Säilytyskotelo virkkuukoukuille ym.

Olen vähän kaipaillut sopivaa säilytintä virkkuukoukuille ja neulepuikoille. Olin suunnitellut ostavani tähän tarkoitukseen penaalin, mutta vähän arvelutti kun ne ovat aika lyhyitä, että mahtuvatko kaikki puikot sinne.

Satuin tuossa taannoin saamaan perheemme pikkuneidiltä Mentos-karkkeja sisältäneen pahviputken ja siinähän se oli: kotelo koukuille ja puikoille!

Pahviputkilo on tukevaa pahvia ja ainakin toistaiseksi riittävän pitkä. Ainoa vain, että se ei ollut niin kovin kaunis, joten sitä asiaa täytyi vähän korjata. Tuunailin putkilon siis enemmän omani näköiseksi.

Tässä vielä muutama kuva päällystyksestä.


Leikkasin mustavalkoisesta kontaktimuovista ensin sopivan mittaisen pätkän, eli sellaisen, joka menee putken ympäri ja hieman päällekkäin. Sitten leikkasin muovin vielä sopivan pituiseksi, eli hieman pidemmäksi kuin putkilo. Tämän jälkeen leikkasin kontakimuovin päihin lovet. 
Kun olin liimannut kontaktimuovin putkilon ympärille ja aloin taittaa lovetuksia putkilon sisään, huomasin, että loviosiota varten olisi kannattanut jättää hieman enemmän muovia, puolen sentin sijaan lovet olisivat voineet olla ennemminkin 1,5-senttisiä. Silloin niillä olisi ollut tilaa liimaantua paremmin.
Onneksi pysyvät kuitenkin ihan hyvin näinkin. :)


Kävi tosi hyvin, kuvio säilyi lähes ehjänä myös sauman kohdalta:

2 kommenttia:

 1. Ihan mieletön idis! Mistä sulla kehittyykin näitä ihania tuunauksia ja ideoita... :)
  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih, kiitos image! <3 vaikka sulla itselläsihän niitä ideoita vasta onkin... :)

   Poista

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)