sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Poikavauvan huone

Olen tässä pikkuhiljaa koittanut palailla tänne blogiini ja kirjoitella useammin, mutta sisustuksellisista asioista en ole saanut kirjoiteltua vaan pikaiset blogipostaukset ovat liipanneet lähempää herkkuttelujuttuja. No nyt päätin korjata tätäkin asiaa ja kertoa millainen meidän poikamme huone on tällä hetkellä. Tämän myötä päätin myös kokeilla lisätä kuvat vähän aiempaa suurempina tekstien väliin, katsotaan tuntuuko se paremmalta kuin vanha koko.

Kun aloin odottaa vauvaa, aloitimme remontin, jonka myötä alun perin olohuoneen suuntaan minulle rakennettu työpiste tavallaan käännettiin ympäri: olohuoneen puolelle tuli seinä (jonka myötä työpisteeni typistyi ihan vain työpöydäksi) ja tuo pieni huone avattiin makuuhuoneen yhteyteen vauvan huoneeksi. Hieman lisätilaa napattiin ruokahuoneesta, jonka nurkassa oli aiemmin hassu ja meille tarpeeton syvennys.

Lopputulos on mielestäni vauvan huoneeksi lähes täydellinen: pieni mutta kaiken tarpeellisen sisältävä. Vauvan huoneessa on pinnasänky, hoitopöytä, vaatekaappi ja pari hyllyä.
Huoneen oviaukko jätettiin tarkoituksella mahdollisimman suureksi, jotta pinnasänky ei jäisi seinän taakse vaan se on käytännössä ihan meidän parisänkymme vieressä ja siten vauva on öisin ihan minun käteni ulottuvilla.

Pinnasängyn toiseen päähän jäi tyhjää tilaa ja sen hyödynsin laittamalla pinnasängyn reunaan kauniin metallikorin harsoliinoja varten.
Työpisteeseeni aikanaan valitsemani Halfmoon-tapetti sopi mielestäni erinomaisesti myös vauvan huoneen tapetiksi ja se inspiroi minua hankkimaan huoneeseen jonkin verran pilviaiheisia juttuja.

Pinnasängyn toiseen päähän viritin erillisen mobilevarren, johon sai roikkumaan söpön ja hauskan Ikeasta ostetun eläinhahmomobilen.
Pinnasängyn vastakkaisella seinällä on syvennys, jonka siis saimme siirtämällä vauvan huoneen ja ruokahuoneen välistä seinää. Syvennyksestä itsestään tuli mielestäni ihana, kun jätimme tiilet ja rappaukset selkeästi näkyville ja maalasimme ne valkoisiksi.
Syvennykseen mahtuivat sopivasti vauvan vaatekaappi ja hoitopöytä. Lisäksi vaatekaapin ja seinän väliin jäävässä tilassa roikkuvat vauvanpyykille tarkoitetut pyykkipussit kahdessa koukussa. 

Pyykkipussit eivät oikeastaan näissä kuvissa näy, joten otin niistä erikseen kuvan. Ne on ostettu Varustelekasta, eli ovat vanhoista armeijan pyykkipusseista tuunaillut: lyhensin pusseja jonkin verran, vaihdoin niihin mustavalkoiset narut ja lisäsin silitettävillä siirtokuvilla pesulämpötilamerkinnät.
Hoitopöytä on Ikean Sniglar, jonka maalasimme valkoiseksi. Hoitoalustana on niin ikään Ikeasta ostettu, osin puhallettava Skötsam, jonka päälle ostin Kodin Ykkösestä mustavalkoisen pellavatyynyliinan nimeltään Pilkku. Pellavaliinavaatteet ovat yleensä vähän reilun kokoisia ja sen vuoksi tyynyliina istui hoitoalustan peitteeksi kuin nakutettu!

Pariksi Färg & Formin säilytyspussukoille ja muutenkin huoneen pilviteemaa jatkamaan ompelin vielä pilvikuvioisesta kankaasta pienen suojaliinan hoitoalustan päälle.
Huoneen takaseinällä on kaksi valkoista hyllyä, jotka mieheni on saanut omalta isoäidiltään. Hyllyille olen koonnut kaikenlaista pientä ja kaunista tilpehööriä ja koristetta, mm. Herttaselta ostetut mustavalkoiset maatuskat, Marimekon raidallisen pehmoeläimen ja kirpparilta löytämäni puisen nallekarhun.

Nallen vieressä on R i i K en postikortti, Nalle. Tilasin tässä taannoin sieltä nipun erilaisia kortteja ja pari muutakin ihanaa tuotetta, joista haluaisin koittaa muistaa kirjoittaa jossain vaiheessa ihan oman postauksensa. Kannattaa käydä kurkkaamassa R i i K en sivuilla - ihania juttuja siellä!
Sellainen on meidän poikavauvamme huone. Lattialla on H&M:ltä ostettu matto, jossa on kudotun näköinen painokuvio ja muutama Lego Storage -säilytyslaatikko, joita olen suunnitellut hankkivani lisää kun poitsu kasvaa ja hänelle seuraavaa huonetta aletaan toteuttaa.5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. näinkin, että irmastiina vaihtui hanneleen, joten hei vaan hannele! :) ja kiitos kauniista kommentista. ♥

   Poista
 2. Ihanalta näyttää vaavelin huone <3 Nuo hyllyt seinällä antaa todella kivasti ryhtiä kokonaisuuteen!

  VastaaPoista
 3. Ihanalta näyttää :) liekköhän tätä huomaat, mutta yritän kuitenkin.. mistä mahtaa olla tuo ihana metallikori pinnasängyn päädyssä? Oon yrittänyt etsiä tuollaista tuloksetta...

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)