En ole useinkaan gluteenittomia leivonnaisia koittanut tehdä ja vähän epäilytti miten mahtaa piirakka onnistua, mutta olen varsin tyytyväinen lopputulokseen, piirakasta tuli oikein herkullinen.
Muuten leivoin piirakan kuten vehnäjauhoistakin tehdessäni (ohje täällä), mutta tähän raparperipiirakkaan käytin vähälaktoosisia rasvoja sekä vaaleaa Jytte-jauhoseosta.
Tässäpä vielä ohje kokonaisuudessaan:
Raparperipiirakka (G, VL)
3-4 raparperin vartta (n. 300 g)
taikina
150 g vähälaktoosista leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl (hieman reilu) leivinjauhetta
3 dl Jytte-jauhoja (vaalea)
1 tl kardemummaa
muru
50 g vähälaktoosista voita
3/4 dl sokeria
1 dl Jytte-jauhoja (vaalea)
1 tl vaniljasokeria
Käytä taikinaan huoneenlämpöistä leivontamargariinia. Valmista taikina yhdistämällä ainekset ja vaivaamalla käsin. Painele taikina pyöreään (halk. 24 cm) piirakkavuokaan, johon on suihkaistu vuokasprayta taikka sipaistu rasvaa.
Pilko pestyt raparperin varret vajaan sentin mittaisiksi paloiksi ja levitä ne piirakkapohjan päälle.
Käytä muruun jääkaappikylmää voita. Nypi ainekset sormenpäillä keskenään siten, että lopputulos on murumainen. Ripottele se raparperipalojen pinnalle.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.
Piirakasta tuli erittäin makoisa, mutta rakenne oli murenevaisempi kuin vehnäjauhoista valmistetun. Tämän vuoksi jouduin vähän pohtimaan miten laittaisin piirakkapalat tarjolle ja keksin laittaa ne annospaloina avattuihin muffinsivuokiin. Esillepanosta tuli mielestäni oikein hauskan näköinen ja piirakkapala oli helppo nostaa lautaselle murenevaisuudesta huolimatta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)