lauantai 27. heinäkuuta 2013

Säilytyspurkkien tuunailua

Minulla on ollut keittiössäni kolme lasipurkkia, joissa on säilytelty viinipullonkorkkeja. Innostuin tuossa vähän järkkäilemään keittiötä kun tuli reissusta jonkin verran keittiöön tarkoitettua tavaraa ja tahdoin toki saada niitä esille ja käyttöön.

Päätinpä siis laittaa viinipullonkorkit pois silmistä ja ottaa pari lasipurkkia parempaan käyttöön. Toinen purkeista on aito vanha lasipurkki, toinen Ikeasta jossain vaiheessa kotiin kannettu. Molemmista kuitenkin uupuu kansi, joten se asia piti korjata ja päätin tehdä kannet lahjapaperista. Se ei varmaan ihan pitkäkestoisin ratkaisu ole, mutta tähän hätään toimii erinomaisesti.

Leikkasin lahjapaperista ympyrät (mallina käytin kattilan kantta) ja mittaa katsoin lykkäämällä lasipurkin nurin päin paperille, sillä havaitsin, että silmä olisi sanonut paljon pienemmänkin ympyrän riittävän. Kun ympyrä oli valmis, niin leikkelin reunoja osin suoriksi, sillä olen todennut, että sellainen stop-merkin muoto olisi tällaiseen tarkoitukseen toimivin.

Sitten vain paperiympyrä kanneksi ja kumilenkillä paikoilleen.
Toinen purkeista oli siis Ikean spagettipurkki ja spagettia minäkin siihen laitoin. Etiketin tein liitutaulutarralla, joita olin tuonut Köpiksestä. Eli etikettitarra vain kylkeen ja liitutaulutussilla teksti.
Kuten jo mainitsinkin, toinen purkeista on ihan aito vanha lasipurkki ja sana "keittiötölkki" lukeekin kohokirjaimin purkin kyljessä. Siihen ei siis oikein olisi saanut tarraa kiinnitettyä enkä olisi siihen raaskinut mitään edes mennä liimailemaan, joten toteutin etiketin toisella tavalla. Käytin leimasinkirjaimia ja kirjoittelin sisällön niillä pahville ja kun pahvi oli leikattu sopivan kokoiseksi ja napsautettu reunaan reikä, niin sen sain laitettua purkin kaulaan kumilenkillä, jossa on sellainen metalliosa.


Nyt on purkeissa ihan hauskat kannet ja ne sopivat pääväreiltään mustavalkoiseen keittiööni kivasti. Järjestelin keittiön hyllyjä samaan syssyyn vähän muutenkin, mutta laitan vähän myöhemmin juttua niistä ja samalla kuvan, jossa sitten näkyvät nämä purkitkin omilla paikoillaan.

Se olisi sitten huomenna viimeinen lomapäivä... Kyllä hujahti viisi viikkoa nopeasti! Vaikka täytyy sanoa että aivan ihana loma oli, paljon kaikkea touhusimme ja moneen ehdimme. Ja vaikka loma loppuukin, niin kesä kuitenkin taitaa jatkua edelleen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)