perjantai 17. heinäkuuta 2015

Ulkona salamoi ja jyrisi, sisällä herkuteltiin

Eilen iltasella oli täällä meillä päin ihan kunnon ukonilma, salamoi ja jyrisi kiivaaseen tahtiin ja sade piiskasi ikkunoita. Kattovalotkin vilkkuivat, mutta onneksi sähköt eivät kokonaan menneet. Ulos ei mieli tehnyt, mutta sen sijaan ryhdyimme kokkailemaan kokeiluhenkisesti kebabia.
Resepti muotoutui lähinnä avomieheni päässä sitä mukaa kun ruoan valmistus eteni, mutta pääpiirteissään valmistimme vahvasti maustetun ja sauvasekoittimella mahdollisimman tasaiseksi ja tiiviiksi pyöritetyn murekkeen naudan ja lampaan jauhelihasta, tomaattipohjaisen lämpimän kastikkeen, jogurttipohjaisen kylmän kastikkeen ja lohkoperunoita.

Murekkeesta tulikin ihan toivotunlaista, tiivistä mutta mehevää ja sitä siipaloimme kalan fileerausveitsellä pitaleipätaskuihin kastikkeiden ja vihannesten kera.
Tämä hauska kotitekoinen kebab-ateria laitettiin tarjolle koreihin, joita hankin juuri tämän tyyppisiä ruokia silmällä pitäen Tukholmasta, Leila's General Storesta. Kurkkaa kuvat ostoksistani täältä. Korit vuorasin sanomalehtikuvioidulla voipaperilla ja pitaleivät koottiin niin ikään sanomalehtikuvioituihin paperitaskuihin.
Kuvista ei tullut ihan niin hyviä kuin olisin ehkä toivonut, sillä ruoka vaikutti nopeasti jäähtyvältä enkä siis malttanut kovin montaa kuvaa räpsiä ennen kuin aloimme herkuttelemaan. Itse ateriakaan ei nyt ihan samalta maistunut kuin jossain kebab-mestassa, mutta kotiviritelmäksi siitä tuli erittäinkin onnistunut ja maukas ja erittäin hauska tällaista oli testata. :)

Lisäys 18.7.2015: Tuota mureketta jäi tähteeksi, joten teimme siitä eilen vielä toiset kebabateriat valmistamalla uudestaan samat kastikkeet, paistamalla murekkeen ohuina siivuina pannulla ja keittämällä lisukkeeksi riisiä. Näin "kebaberiassamme" oli eilen tarjolla riisikebabia. :) Näyttää minusta ihan siltä miltä pitääkin ja oli maultaan ehkä vielä herkullisempi setti kuin edellisen päivän pitakebabit.
2 kommenttia:

  1. Nam, minulle maistuisi! Aika paljon terveellisempi vaihtoehto tämä varmasti on. Ja houkuttelevasti olet laittanut tarjottavat esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos eerika! tää olikin kyllä hyvää ja etenkin hauskaa sekä valmistaa että laittaa tarjolle. :)

      Poista

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)