torstai 2. heinäkuuta 2015

Ostoksilla Tukholmassa, jälleen kerran!

Ihanaa ja aurinkoista alkanutta heinäkuuta!

Kirjoittelin viimeksi Euroopan autoreissustamme Kööpenhaminan osalta ja nyt on vuorossa Tukholma sekä muut visiteeraamamme paikat Ruotsin puolella. Monet käyntikohteistamme olivat samoja kuin aiemmillakin ostosreissuilla, mutta joka kerta niistä jotain uutta ja ihanaa löytyy.

Kuten edelliselläkin reissulla, pysähdyimme ajomatkalla Tanskaa kohti nytkin jaloittelemaan Stavsjö krog och kafé -pysähdyspaikalla ja sen pienessä, mutta sitäkin runsaammassa lahjatavaraliikkeessä. Ostokset eivät olleet suuret, mutta kivat ja edulliset: kaksi lasipurkkia, joissa on mustat muovikannet, yhteensä 55 SEK (vajaat 6 €).
Lasipurnukoiden merkki on Madam Stoltz ja koska se ei itselleni ollut entuudestaan tuttu, niin kävinpä googlettamassa, että mitä merkin takaa löytyykään... ja löysinkin paljon mielenkiintoista: merkki on tanskalainen (hauska sattuma) ja muutkin merkin tuotteet näyttävät erittäin hyviltä, kurkkaapa vaikka kevään/ kesän 2015 kuvastoa täältä - mitäs tykkäät?

Lisäksi pysähdyimme lasten toivomuksesta Grännassa, joka on kuulu karkkitangoistaan. Pääsimme myös näkemään kuinka näitä karkkitankoja valmistetaan ja sehän oli varsin hauskan näköistä puuhaa!
Paluumatkalla Tanskasta takaisin kohti Suomea, yövyimme Jönköpingissä. Piipahdimme siellä pari vuotta sitten ja paikasta jäi niin hyvä kuva, että tällä reissulla päätimme viettää siellä hieman enemmänkin aikaa ja yöpyä yön yli. Jönköpingissä kävimme Granitin lisäksi Lagerhausissa, mutta koskapa koko reissun aikana taisimme käydä jopa kolmessa Lagerhausissa, niin kokoan niistä ostetut ihanuudet samoihin kuviin.

Granitista ostin vain pahvisia rasioita ja pieniä mustavalkoisia koristelippuja, vaikka tokihan sieltäkin olisi voinut ostaa paljon muutakin. Näköjään vain sama ilmiö toistui kuin Tigerin kohdalla: kun liike löytyy Suomestakin, ei Ruotsin liikkeistä enää löydä helposti mitään erityistä ja sykähdyttävää. Harmillista toisaalta, vaikka onkin mukavaa että Granit on meillä Suomessakin nykyään.
Kuten tuossa jo mainitsinkin, vierailimme useammassakin Lagerhausissa, joka on niin kovin minun mieleeni ja kävi ilmi, että myös molemmat muksut tykästyivät liikkeen tuotteisiin niin, etteivät hekään panneet yhtään hanttiin vaikka tuntui etttä ravasimme noissa kaupoissa myötäänsä... :D

Ensimmäinen Lagerhaus, johon itse asiassa törmäsimme ihan vahingossa, oli Frölunda Torg -nimisessä ostoskeskuksessa Göteborgissa. Sieltä, sekä Jönköpingin ja Tukholman liikkeistä ostoskasseihini kertyi aika lailla kaikenlaista kivaa: keittiöpyyhkeitä (hihii, ei taida olla reissua, josta en niitä löytäisi), servettejä, leivonnaiskoristeita, kosteuspyyhkeitä, pyyhekoukkuja, hauska mappi, amppelinaru, hieman lakritsia ja lapsille hauskat Drinking Jar -lasituopit.Mukaan lähti myös kaksi timantin muotoista säilytysrasiaa, sillä ne olivat reilussa alennuksessa ja maksoivat yhteensä 10 SEK eli vain reilun euron verran! Rasioiden värimaailma, turkoosi ja tummansininen, eivät kuulu ihan suosikkeihini, mutta ajattelin että tällä hinnalla voin kyllä jo ostaa rasiat ja maalata ne mieleisemmiksi.Vielä poimin mukaan kaksi käsisaippuaa, tuoksukynttilän, lahjapapereita (joista osa oli myöskin hyvällä alennuksella ja maksoivat noin euron rulla), lahjapusseja ja paperisia koristerusetteja.

Kuulin jokin aika sitten ystävältäni S:ltä, että Lagerhausin nettikaupasta on nykyään toimitus myös Suomeen, mutta en ole perehtynyt asiaan sen tarkemmin, sillä noissa liikkeissä käyminen on itselleni Ruotsin reissujen kohokohtia enkä välttämättä halua "päästä helpolla" ja tilata sieltä tuotteita kotiin, ainakaan toistaiseksi. :)

Tukholmassa yksi toiveistani oli päästä käväisemään Leila's General Storessa, joka löytyikin Mood Stockholm -kauppakeskuksesta (sisäänkäyntejä useampia, yksi niistä osoitteessa Norrlandsgatan 13). Leila's General Store on ruotsalaisen tv-kokki Leila Lindholmin perustama leivontatarvikeliike.

Liike oli pienempi kuin olin odottanut ja siellä saattoi maksaa ainoastaan käteisellä, mutta oli miten oli, löysin sen mitä olin mennyt etsimäänkin eli poistuin liikkeestä tyytyväisenä. Toivelistallani oli neljä mustaa muovikoria, jotka tietyntyyppistä ruokaa tarjoitaessa tulevat toimimaan lautasina. Näitä olin käynyt Leila's General Storen nettikaupassa ihastelemassa jo pidemmän aikaa.
Myös Tukholmassa kävimme parissa Joe & the Juice -kahvilassa. Niitä tuntui ilmaantuneen kaupunkiin lisää sitten viime käynnin, sillä näin näitä kahviloita matkamme varrella ainakin kolme tai neljä. Alla oleva kuva on Norrlandsgatanin kahvilasta, ihana sisustus jälleen kerran!
Viimeiseen kuvaan keräsin sekalaisia ostoksia, joita tein laivalla, Tanskan ja Ruotsin välisellä lautalla sekä kaupoissa, joiden nimiä ovat Netto, Rusta ja Nille. Näistä tuli haalittua parikin käsirasvaa, huulirasva, käsisaippua, servettejä, posliinisia keksileimasimia, vartalovoidetta ja musta-hopeaista puuvillalankaa.
Viikon verran olimme reissussa ja vaikka hauskaa olikin ja näimme ja koimme paljon, niin onhan tuollainen autoreissu aina myös uuvuttava. Niinpä kun Helsingistä ajoimme kohti Turkua, niin tulipa ihan väkisinkin mieleen, että ihanaa, ollaan kohta kotona


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)