lauantai 21. maaliskuuta 2015

Aiemmin eteinen, nyt ruokahuone - ennen ja jälkeen

Ajattelin pitkästä aikaa lisätä muutaman kuvan kotimme remontista ja pari selkeää ennen/ jälkeen -asettelulla olevaa kuvaa. Kun ostimme talomme (siitähän on jo yli vuosi!), oli nykyisen ruokahuoneemme paikalla eteinen. Eteinen oli suuri ja koska sen seinustat oli käytännössä vuorattu vaatekaapeilla, oli eteisessä myös paljon säilytystilaa. Tästä huolimatta päätimme luopua sekä eteisestä että kaapeista ja remontoida eteisen paikalle ruokahuoneen.

Tähän ratkaisuun päädyimme mm. siksi, että suunnitelmiimme kuului tehdä talon avoimesta kuistista lämmin eteinen ja sen jälkeen nykyiselle eteiselle ei olisi enää tarvetta - emme sentään kahta eteistä tarvitse! Toinen tärkeä syy oli se, että entinen eteinen oli niin suuri, että halusimme hyödyntää sen toiseen tarkoitukseen ja niinpä eteisestä tehtiin ruokahuone. Ruokahuone sijaitsee siis heti keittiön vieressä ja nykyään ruokahuoneesta on pääsy myös olohuoneeseen, kun avasimme seinän ruokahuoneen ja olohuoneen välissä. Kakluuninurkkaus sijaitsee tiiliseinän toisella puolella.

Tämä jälkeen-kuvakaan ei ole ihan tuore, se on otettu jo viime vuoden toukokuussa, mutta paljon ruokahuone ei tämän jälkeen ole muuttunut: mm. katto- ja jalkalistat puuttuvat edelleen, yllätys yllätys! :D Toisaalta jalkalistat laitoimme tänään keittiöön, joten pikkuhiljaa tämäkin asia etenee...
Tässä sitten pari kuvaa matkan varrelta eli kaikki seinät maalasimme valkoiseksi, samoin katon ja lattian.Harmikseni huomasin, ettei minulla ollut lähtötilanteesta otettuna kuvaa, joka olisi ollut samasta suunnasta kuin muut kuvat, mutta nämä viimeiset kuvat ovat alkuperäinen tilanne suunnilleen samasta kohdasta (aiemmat kuvat on otettu alla olevassa kuvassa näkyvän oven vierestä alkavilta portailta).


Eteisen seinät oli siis kauttaaltaan peitetty vaatekaapeilla ja näiden kuvissa näkyvien kaappien takaa paljastui tiiliseinä, jonka ehdottomasti halusimme säilyttää ja toisaalta sen vierestä seinää on purettu pois ja siitä on nyt kulku olohuoneeseen.

Olen erittäin tyytyväinen tähän muutokseen ja etenkin nykyään, kun kuististakin on jo tehty lämmin eteinen, niin olemme saaneet huomata tehneemme ihan oikean ratkaisun kun remontoimme eteisestä ruokahuoneen.

Ihanaa ja aurinkoista lauantaita!


2 kommenttia:

 1. Voi kun ihana koti teillä, ja blogi :) Kiva nähdä muutoksia kun itse vasta muutettu vanhaan rivarikolmioon, joka rempattiin kokonaan. Tulen kyllä uudelleenkin seurailemaan :) Jos vain haluat niin käy vierailulla blogissani osoitteessa www.amandanunelmia.blogspot.fi
  Kommentit on tervetulleita ja lukijaksi saa alkaa :) Ihanaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos amanda, kiva oli lukea viestiäsi! tulen ehdottomasti vastavierailulle! :)

   Poista

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)