sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Synttärijuhlat

Perheemme poitsun 9-vuotissynttäreitä vietettiin tänään. Remontti on edelleen aika pahasti kesken, mutta hyvin juhlien järjestäminen onnistui siitä huolimatta kun suurimmat remonttiroinat ja -tarvikkeet raivasimme pois näkyviltä. :)

Kuvat tarjoiluista jäivät jälleen kerran hyvin vähäisiin määriin, harmittaa kun ei oikein kaikessa tohinassa ennätä napsia kuvia. Suolaisista tarjottavista en saanut otettua kuvan kuvaa, mutta tarjoamani kakkutikkarit ja syntymäpäiväkakkuna toiminut unelmakääretorttu tulivat sentään kuvattua.

En ollut koskaan ennen koittanut tehdä kakkutikkareita, mutta päätin niitä kokeilla näitä synttärijuhlia varten ja oikein mainiosti onnistuivatkin!

Tikkarit tein tällaisella ohjeella, 35 kpl:

300 g Domino-täytekeksejä
150 g vaniljatuorejuustoa
300 g tummaa suklaata
150 g valkoista suklaata
strösseliä ja nonparelleja

1. Murskaa keksit kulhossa esim. kauhalla painelemalla. Keksit tulisi saada mahdollisimman tasaiseksi niin, ettei isoja keksin paloja jää joukkoon.
2. Lisää vaniljatuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
3. Pyörittele kakkutikkarimassasta pienehköjä palloja (halkaisija ehkä noin 2,5 cm) ja laita ne lautaselle.
4. Kun pallot ovat valmiit, sulata tumma suklaa vesihauteessa taikka alhaisella lämmöllä mikroaaltouunissa välillä sekoittaen.
5. Kasta kakkutikkaritikun pää sulaan suklaaseen ja työnnä palloon, ihan pohjaan saakka. Kun kaikissa palloissa on tikku, laita lautanen jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi.
6. Sulata valkoinen suklaa (ja tummakin tarvinnee vähän lisäsulatusta) ja koristele kakkutikkarit haluamallasi tavalla suklailla, strösselillä ja nonparelleilla. Laita valmiit tikut johonkin, missä ne pysyvät pystyssä koskettamatta toisiaan.
7. Kun kaikki kakkutikkarit ovat valmiit, laita ne jääkaappiin, jossa ne säilyvät tarvittaessa parikin päivää erinomaisina. Tuo kakkutikkarit tarjolle hieman ennen tarjoilua, jotta ne lämpenevät hivenen.

Itse käytin kakkutikkareiden telineenä remontista ylijäänyttä eristelevyä, jonka päällystin valkoisella lahjapaperilla ja johon pistelin sukkapuikolla reijät kakkutikkareita varten. Tikkaritikkuina toimivat puiset varrastikut, joista poistin terävän pään ja katkaisin puoliksi.

Tuntuu jotenkin siltä, että meidän perheessämme varsinaiset syntymäpäiväkakut eivät oikein ole enää "in", sillä edellisissä juhlissa kynttilät (nämä samat mustavalkoiset) oli pistelty muffinsseihin ja nyt tosiaan kakkuna toimi unelmakääretorttu. :)

Piipahdin eilen Lidlissä ja kassan vierestä ostin hetken mielijohteesta liljakimpun synttäripöytää koristamaan. Liljojen väri ei ehkä ollut ihan nuoren miehen lemppari, mutta kimppu itsessään on mielestäni todella kaunis ja maksoikin vain 3,99 €.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)