perjantai 15. elokuuta 2014

Pikkuneidin huone

Kirjoitin otsikkoon pikkuneiti, vaikka eipä hän kai enää niin pikkuinen ole: viidennelle luokalle jo meni! :)

Lastenhuoneet kokivat talossamme täyden remontin ja niistä tehtiin seiniä siirtämällä paljon alkuperäistä suuremmat. Laitan tänne blogiini jossain vaiheessa kuvia siitä, miltä yläkerrassa ja lastenhuoneissa näytti ennen remonttia, mutta tässä nyt esittelyssä neitosen huone, joka on jo lähes valmis.

Kun muutimme tähän taloon, sai neiti vaikuttaa paljonkin siihen, miltä hänen uusi huoneensa tulee näyttämään. Toiveita hänellä oli kuitenkin oikeastaan vain yksi: mustavalkoinen!

Mustavalkoiseksi hänen huonettaan on siis sisustettu ja omasta mielestäni huone on erittäin viihtyisän näköinen. Lastenhuoneiden välinen seinä päätettiin tapetoida ja neiti itse valitsi omalle puolelleen mustavalkoisen pallokuosisen tapetin.
Suuri valkoinen kirjoituspöytä koristeltiin mustilla kukka-aiheisilla tarroilla. Laatikoiden kohdalla tarra viillettiin poikki, jotta laatikot pääsevät aukeamaan. Lopputuloksesta tuli mielestäni tosi kivan näköinen!
Kirpputorilta löytyi neljällä eurolla tosi hauska kangaspäällysteinen ilmoitustaulu. Sen ristiin rastiin menevien kuminauhojen alle saa sujautettua kortteja ja muita tärkeitä viestejä.
Uusia pussilakanoita piti vähän hankkia, jotta nekin saatiin sopimaan huoneen värimaailmaan. Sängyn päällä olevat koristetyynyt neiti on ostanut ihan itse omilla rahoillaan - enää ei kiinnosta ihan pelkästään vain lelut! :)

Verhoja huoneen ikkunassa on kaksi. Toinen on ns. päiväkäyttöön, se päästää valon läpi ja tuo esiin kauniin perhoskuvioinnin. Toinen verho on musta ja pimentää huonetta yöksi.

Yöpöytänä on pieni vanha jakkara, yksi aarteista, joita löytyi talomme kellarista. Sen neiti toivoi saavansa ja maalasi itse mustaksi. Ajan ja käytön jäljet näkyvät tosi hauskan näköisesti maalikerroksen alta.


Huoneen keskellä on pyöreä pöytä, jollaista neiti oli kovasti huoneeseensa toivonut. Sen ympärillä hän voi sitten "kahvitella" ystävättäriensä kanssa. Pöytä ja tuolit ovat minun vanhasta keittiöstäni, joku ehkä voi muistaakin.
Vaikka neidin huone yleisilmeeltään onkin hänen toiveensa mukaisesti hyvin mustavalkoinen, niin löytyy sieltä toki väripilkkujakin. Neiti esimerkiksi on ihan hurmaantunut possuaiheisiin pehmoleluihin ja niitä häneltä löytyykin aikamoinen kokoelma! Tässä osa tuosta possukatraasta. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)