Yksi tällaisen ruoan resepti löytyi Glorian ruoka & viini -lehdestä nro 3/ 2014: Peruna-papu-parsasalaatti. Salaatti oli helppo tehdä, mutta aikaa tekemiseen meni monta tuntia. Tosin kyllä se kannatti, herkullista tuli!
Tässä ohje, jonka olen lähes suoraan kopioinut tuosta Glorian ruoka & viini -lehdestä.
1 kg uusia perunoita
400 g vihreää parsaa
2 dl keitettyjä valkoisia papuja
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 annos puolikuivattuja tomaatteja
Kastike
1 pieni salottisipuli
2 rkl sitruunamehua
1 tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 dl oliiviöljyä
1. Tee ensin puolikuivatut tomaatit (ks. erillinen ohje, alla).
2. Tee kastike. Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi
paloiksi. Laita palat kulhoon ja kaada päälle sitruunamehu. Lisää suola ja
pippuri. Anna maustua n. 5 minuuttia. Valuta joukkoon öljy.
3. Raaputa perunat puhtaiksi ja keitä kypsiksi suolavedessä.
4. Kuori parsat kevyesti ja leikkaa puumainen tyviosa pois.
Keitä parsat toisessa kattilassa, suolalla maustetussa vedessä.
5. Lisää lämpimät, puolitetut perunat kastikekulhoon. Lisää
myös pavut, parsat ja hienonnettu lehtipersilja. Anna maustua viileässä
vähintään puoli tuntia.
6. Viimeistele salaatti puolikuivatuilla tomaateilla.
Puolikuivatut tomaatit
500 g kirsikkatomaatteja
3 rkl oliiviöljyä
n. 1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl sokeria
(muutama oksa timjamia)
1. Laita uuni lämpiämään 100 asteeseen. Laita tomaatit
uunivuokaan. Pirskottele päälle hieman öljyä. Ripottele suolaa, pippuria ja
sokeria päälle. Lisää halutessasi timjami.
2. Paista tomaatteja noin 4 tuntia.
Itse tein noin puolikkaan tästä ohjeesta.
Glorian ruoka & viini –lehden vinkki: Voit halutessasi
lisätä salaattiin paistettua pekonia, fetaa tai parmesaania. Itse tartuin tästä
vinkistä tuohon parmesaaniin.
Tarjosin salaatin tietysti omatekemän "kattilaleivän" ja hyvän viinin kera. Slurpsis!
Namm rakastan kaikkija salaatteja...voisin melkeimpä elää niillä...)
VastaaPoistasalaatit on kyllä ihan ehdottomia - etenkin kesällä! <3
Poista