perjantai 17. tammikuuta 2014

Keittiö ennen ja jälkeen

Minun on pitänyt jo monta kertaa tehdä postaus siitä, miltä keittiöni näytti kun ostin asuntoni vuonna 2010. Tuntuu, että jollen tee tätä postausta nyt, niin se jää tekemättä kokonaan, joten tässä ovat kuvat keittiöstäni ennen ja jälkeen remontin.

Ensimmäiset kuvat on otettu suunnilleen oviaukosta vasemmalle päin. Ovensuussa oli alunperin korkea kaappi ja sen ja peräseinän kaappien väliin oli ahdettuna hella. Tiskipöytä oli peräseinällä ja tiskikonetta ei ollut lainkaan.
Remontin myötä keittiö muuttui siten, että ovesta vasemmalle on tiskipöytä, jonka alla on tiskikone ja nurkassa jää-/ pakastinkaappi. Mikroaaltouunin sijoitin sen päälle. Peräseinän halusin jättää melkein täysin tyhjäksi.
Toinen kuvapari on otettu oviaukolta oikealle päin eli ikkunaseinän suuntaan. Tiskipöydän jälkeen nurkassa ja osittain kaapin alla melko hankalasti oli työskentelytilaa. Ikkuna jää kuvassa piiloon, mutta se on tuossa heti peräseinän kaappien vieressä.

Ikkunan toisella puolella oli sellainen vanhanaikainen tiilirakenteinen kylmäkaappi eli kaappi, jossa ruokatarvikkeet säilyivät viileinä ilman sähköä. Siinä käytössä kaappi ei tokikaan enää ollut, vaan siitä puuttui ovi ja jenkkimallinen jääkaappi oli laitettu sen sisään.Remontin yhteydessä tämä tiilikaappi purettiin kokonaan pois ja iloiseksi yllätykseksemme sen takaa paljastuikin rouheankaunis tiiliseinä, jonka maalasimme raikkaan valkoiseksi. Tiiliseinässä on reikä, joka antaa suoraan ulos. Sen kautta vanha tiilinen kylmäkaappi ilmeisesti sai viileän ilmansa. Reikään oli laitettu musta kumitulppa ja tuosta jäi hauska yksityiskohta seinää koristamaan.

Hella liesituulettimineen asennettiin entisen tiilikaapin tilalle ja loppu tila jätettiin työskentelytasolle. Peräseinään kiinnitettiin kaksi maitolasista kaappia, jotka eivät ole turhan raskaan näköisiä, mutta antavat reilusti lisää säilytystilaa ja lisäksi kaksi avohyllyä.Olen itse ollut ihan mahdottoman tyytyväinen siihen muutokseen, jonka keittiöni koki ja iloinen siitä, että osasin asuntoa ostaessani nähdä millaisen keittiöstä voisi remontoimalla saada... Se kun oli mielestäni alunperin aivan hirvittävän näköinen, tunkkainen ja epäkäytännöllinen.

Nyt keittiö on mielestäni ihanan tilava ja raikas sekä paljon toimivampi kuin ennen. Lisäksi kiva pikkuikkuna pääsee oikeuksiinsa kun se ei ole jyhkeän seinän takana piilossa.

Lisää kuvia keittiöstäni löytyy Lempipaikka kodissa -haastepostauksesta.

Tällaisen pienen keittiöpläjäyksen myötä toivottelen kaikille ihanaa ja kirpsakkaa viikonloppua!


8 kommenttia:

 1. Tosi tosi TOSI upea keittiö! Olen ihan kateudesta vihreä :-) ikkuna on ihan mahtava yksityiskohta ja olit tosi fiksu, kun maltoit jättää seinän näkyviin. Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. vau mikä muutos!! näyttää niin paljon tilavammaltakin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikö vain näytäkin?! ja totta puhuen paljon tilavampi keittiöstä tulikin. :)

   Poista
 3. Voi waumikä muutos! Mä tykkään tuosta, että yläkaapit on mustat ja alakaapit valkoiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin mäkin tykkään, paljonkin. <3 idea oli miesystävältäni lähtöisin joten kiitos menee hänen suuntaansa. :)

   Poista
 4. Upea muutos! Varmasti kelpaa tuossa keittiössä touhuskellakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos irina! :) ja niin kelpaa kyllä, keittiö on lempihuone asunnossani. <3

   Poista

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)