perjantai 5. heinäkuuta 2013

Haaste: Lempipaikka kodissa!

Sain kuukausi sitten Little White Home -blogista haasteen, jossa tulee kertoa kuvin ja sanoin oman kodin lempipaikasta. Kiitokset kovasti kivasta haasteesta! :)

Yksiössäni ei -yllätys yllätys- ihan kauheasti huoneita ole, mutta ihan ehdoton suosikkipaikkani kodissani on keittiö. Se laitettiin ihan täysin uusiksi putkiremontin yhteydessä ja vaikka tuosta remontista on kulunut aikaa jo pari vuotta, niin edelleen ihastelen keittiötäni lähes päivittäin.

Tykkään ruuanlaitosta ja leipomisesta kovasti (vaikka intoa löytyykin paljon enemmän kuin taitoa) ja keittiössäni on mukava touhuta vaikkei se olekaan kovin suuri: se on osoittautunut oikein toimivaksi.

Keittiö on vesipisteen ja hellan asennusta lukuunottamatta kokonaan miesystäväni remontoima ja en voi kuin ihailla hänen kättensä jälkeä. Itse auttelin maalaus- ja muissa pienemmissä hommissa, mutta kaikki kunnia ihanasta keittiöstäni menee kullalleni.

Esittelen tässä nyt keittiötäni yleisemmin sekä niitä pieniä juttuja, jotka tekevät keittöstäni lempipaikkani.

Keittiöön mahtuu ihan kivan kokoinen pyöreä pöytä, jonka ääressä on mukava vaikkapa nauttia aamiaista rauhassa sunnuntaiaamuisin...




Huoneessa on kaksi ikkunaa, joissa on ihanat kiviset ja leveät ikkunalaudat. Verhoa en ole suurempaan ikkunaan laittanut, kun jotenkin ne eivät mielestäni istu tähän ja sälekaihtimet riittävät mielestäni hyvin.




Toinen ikkuna löytyy työtason kohdalta, se on hauska: pieni ja neliön muotoinen. Siinä ei ole sälekaihtimia ja verhoksi olen rutannut ikkunan väliin pitsiliinan.

Hellan takana on tiiliseinä, jonka suojaksi olen hankkinut Marimekon suuren tarjottimen, jotta paistoroiskeet eivät jämähdä rosoiseen seinäpintaan.

Aivan katonrajaan on kiinnitetty kaksi maitolasiovista kaappia, jotka tuovat paljon kaivattua säilytystilaa pieneen keittiöön eivätkä silti näytä liian raskailta.




Suunnittelin keittiön kokonaisuudessaan itse ja olen kaikkiin hankintoihin ja ratkaisuihin edelleen hyvin tyytyväinen. Tosin parissa kohtaa miesystäväni toi arvokkaita ehdotuksia harkittavakseni. Tarkoitukseni oli esimerkiksi laittaa valkoiset ovet kaikkiin kaappeihin ja laatikostoihin, mutta hän ehdotti, että josko laittaisimmekin yläkaappeihin mustat ovet. Innostuin ajatuksesta kovasti ja olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen.

Mikroaaltouuni löysi paikkansa jääkaappipakastimen päältä. Meillä ei käytetä mikroa juurikaan, joten sen ei tarvitse olla käden ulottuvilla, vaan se voi olla vähän piilossa ja kuitenkin se on koko ajan ihan helposti käytettävissä.




Lattiaan laitettiin muovimatto, joka näyttää kivilaatoilta.




Keittiön päätyseinä ruokapöydän takana on rosoiseksi rapattu. En saanut epätasaisuutta ihan kunnolla vangittua kuvaan, mutta ajatuksesta saanee kiinni. Siinä on tasaisempaa ja suurempirosoista kohtaa, vaikka kuvassa näyttää aika "tasarosoiselta" koko seinä.




Keittiöstä purettiin putkiremontin yhteydessä kiinteä suuri kylmäkaappi ja sen takaa paljastui tiiliseinä. Miesystäväni mietti, että olisikohan se mahdollista säilyttää näkyvissä ja kun vaikutti siltä, että se onnistuisi, niin halusin ehdottomasti sen jäävän näkyviin. Seinä maalattiin valkoiseksi ja se on yksi kauneimmista yksityiskohdista keittiössäni. Sen epätasainen reuna ikkunasyvennyksessä on mielestäni aivan ihana!




Syntymäpäiväni sattui osumaan juuri tuohon remontin aikaan ja tuolloin myös ystäväni rakennutti omaa taloa ja hankki materiaaleja omaan keittiöönsä. Niinpä sain häneltä erikoisen ja mahtavan syntymäpäivälahjan: pätkän keittiön välitilalevyä! :D Tämä oli jäänyt heiltä yli ja se oli täydellisen mittainen omaan keittiööni. Välitilalevy on kauttaaltaan valkoinen, mutta kun valo osuu siihen sopivasti, tulevat näkyviin levyssä olevat kuviot.




Yksi kiva uusi juttu keittiössäni on liitutaulutarra, josta kerroinkin jo aiemmin täällä.




Roskapönttö on myös yksityiskohta, josta keittiössäni tykkään kovasti. :D Se on jo lähes 10 vuotta vanha, mutta edelleen ahkerassa käytössä. Roskapönttö oli ostettaessa turkoosi, mutta maalautin sen automaalaamossa valkoiseksi ja siitä tuli kerrassaan hieno.

En ole kovin usein törmännyt kaupoissa tällaisiin kapeampiin ja korkeampiin roskapönttöihin ja muotonsa vuoksi tämä on minusta aivan täydellinen: se mahtuu pieneen tilaan ja syö sisäänsä valtavan määrän roskaa.




Keittiössäni on kaksi kattovalaisinta, joista toisesta kerroin jo aikaisemmin täällä. Toinen valaisin sijaitsee ruokapöydän yläpuolella. Se on äitini tekemä kirpparilöytö, joka istuu keittiööni kuin nenä päähän. Asun talossa, joka on rakennettu 50-luvulla ja valaisin on tietääkseni tuolta samalta ajalta.




Kittan ruokailupaikka on tietenkin myös keittiössä ja hänelle olen hankkinut ruokakuppien aluseksi pilven muotoisen ruokatabletin. Tabletti on mustaa kumia ja sen lisäksi, että se on minusta kivan näköinen, se pitää myös ruokakupit hyvin paikoillaan eivätkä ne lähde liukumaan neidin ruokaillessa.




Ikkunalaudalla majailee keraaminen Tid-kello, josta kirjoittelin täällä. Sen kaverina on miesystävältäni lahjaksi saamani Tivoli Audio iPAL –radio ja ne ovat mielestäni varsin nätti pari. :)




Keittiö on siis minun lempipaikkani kodissani. Kittakin viihtyy keittiössä etenkin kun on herkkuja tarjolla, mutta Kittan lempipaikka on olo-/ makuuhuoneen puolella olevan vanhan kaapin päällä. Siihen olen hänelle laittanut oman pedin ja siinä Kitta loikoilee erittäin mielellään. 




Kiitos vielä kerran haasteesta Little White Home, tätä oli tosi hauska tehdä! Haaste on tainnut kiertää blogeissa jo aika paljon, mutta jollet sinä ole vielä tätä haastetta saanut, niin tässä heitän haasteen juuri sinulle ja toivon että otat sen vastaan. :)

10 kommenttia:

  1. On sulla kyllä ihana keittiö! Tiiliseinä on aivan ihana ja tietty tuo roskis ;D Lattia näyttää myös kivalta, ei kuvien perusteella uskoisi muovimatoksi!
    Mutta tietenkin Kitta lyö laudalta mennen tulleen minkä tahansa keittiön kauneudessa <3 <3 On hää vaan niin upea ilmestys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kovasti dara! <3 hihii, hauskaa että säkin tykkäät roskiksesta. :D mutta juu, kitta vie voiton kyllä ihan mennen tullen, ei muusta puhettakaan. :)

      Poista
  2. Tosi ihana keittiö sulla, olispa ittelläkin noin paljon ihania yksityiskohtia ja fiilistä omassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos irina kauniista kommentistasi! <3 mun mielestä sullakin on kyllä ihana keittiö. :)

      Poista
  3. <3
    keittiösi on upea kuvissakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eikö vain olekin?! :) kiitos vielä riemastuttavasta synttärilahjasta silloin taannoin. ;) <3 otathan sinä tämän haasteen vastaan?

      Poista
  4. Minä tartuin tähän haasteeseen ja postaukseni löytyy osoitteesta:
    http://craftannabell.blogspot.fi/2013/07/haaste-lempipaikka-kodissa.html.

    Sinulla on kivan näköinen keittiö, ymmärrän hyvin miksi se on oma suosikkipaikkasi kodissa. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi kiitos! <3 ja tosi kiva että tartuit haasteeseen, käynpä kurkkimassa mikä sinun lempipaikkasi on. :)

      Poista
  5. Kiva kun toteutit haasteen! :)
    Sulla on ihan valtavan kaunis ja ihana keittiö. <3
    Ihastuin tosi kovasti noihin rouheisiin yksityiskohtiin! (mulla on menossa joku tehdasfiilis -kausi) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no tokihan toteutin, kiitos vielä haasteesta. :) ja kiitos, olen itsekin tykästynyt tehdasfiiliksisiin sisustusjuttuihin kovin!

      Poista

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)